Main Menu
  • Paddington Residence

    Opening the kitchen and living areas to the panoramic city view and recently landscaped garden, as well as reconfiguring circulation paths, increasing room size and maximising storage, were all significant aspects of transforming this recently built reproduction country cottage into an open plan home for a young family. As not all areas of the house were being renovated it was necessary to incorporate modern and practical design to suit the client while still respecting the traditional cottage exterior and internal detailing. Bespoke joinery is punctuated with a graphic black and white materials palette with walnut, brass and leather detailing adding a subtle sophistication to each space. The client’s eclectic style and affinity for colour and pattern is reflected in the wall and window coverings, light fittings, artwork and furnishings. The result is a home that is a playful juxtaposition between modern and traditional, colour and monochromatic, bold graphic patterns and delicate floral designs.

    2016
    Paddington – Queensland
    Photography – Toby Scott
    Styling – Lynda Evans

    Click through numbers below or use the arrows to navigate through project images.